Sunday, February 13, 2011

Taivani pulm

Kuna Yachi (meie võõrustaja) sugulasel olid pulmad, siis olime ka meie sinna kutsutud:).
Pruuti ja peigmeest kohtasime esimest korda pulmas. Külalisi oli saja kanti ja peoks oli kinni pandud restoraan. Põhiline mis siin on on söömine, nii ka pulmas. Istusime ümmarguse laua taga ja sõime u 10 erinevat rooga. See võttis aega u paar kolm tundi, siis toodi magustoit, milleks oli jäätis ja igaühele karbi sisse pakitud kook. Sellega pidu lõppes, sest u 5-10 min ja rahvas oli kadunud.


Põhilised pulmarituaalid toimusid enne söömist peigmehe majas. Ootasime pruutpaari maja ees, kui nad saabusid siis pruut pidi üle lävepaku astuma. Sinna oli põlema pandud väike pott ja selle taha savist plaat, milles pruut astus pooleks.
Siis nad läksid oma magamistuppa, mis olivanemate poolt sisustatud uue mööbliga. Nad istusid toolidele millele olid laotatud püksid. See pidi tähendama, et nüüdsest on neil kõik ühine. Siis peigmehe tädi söötis neile riisipalle ja siis söötsid nad vastamisi teineteist.
Siis läksime peokohta, kus ootasime külalisi kaua, pruut pidi tulema alles siis, kui kõik on kohal. Nende tavade kohaselt on pruut hästi häbelik ja ei julge ennetulla, kui kõik kohal. Siis pruut vahetab kom korda kleiti (valge, lilla ja roosa). Kleite laenutatakse, ostmistava ei ole.
Igaljuhul oli huvitav näha kuidas see asi siin käib. Meie olime igaljuhul pruutpaari järgi järgmised kellega pilti taheti teha:).


2 comments:

  1. Need koogikarbikesed on küll väga naljakad:), nagu laste sünnipäeval!

    ReplyDelete
  2. Taivan ongi nagu lastele, kõik pildid ja reklaamid on nagu multikast.

    ReplyDelete