Monday, January 31, 2011

TAIVAN

No nii, oleme Austraalia tolmu jalgealt pühkinud ja lennuk on meid toonud Aasiasse. Meie esimene sihtkoht oli Taivani pealinn Taipei. Lennujaamas võtsid meid kolm Taivani tüdrukut vastu ja me siirdusime hotelli.
Vooditest oli moodustatud ilus pikk rivi, madrtsid olid kaetud kilega, et sa neid mustaks ei saaks teha. Väheke krõbisesid, aga magamist see õnneks ei seganud, sest iga õhtu, kui lõpuks hotelli jõudsime, olime surmani väsinud.
Päevad olid meie jaoks kenasti ära planeeritud, niiet küsimust et mis nüüd siis saab ei olnud.
Esimesel päeval käisime lille expol. Tohutul maaalal erinevad näitused, Taivanis kasvavatest taimedest, erinevate Aasia riikide aiad neile iseloomulikuga, vanade puude näitus, lilledest kompositsioonid jne. Vaatamist oli palju ja uut Taivani kohta kõvasti.
Veel käisime Taipei 101, see on siis kõrguselt maailmas teisel kohal oma 508m-ga. Kuna ilm oli kehva, siis me tippu ei läinud, sest see oli pilvede sees, aga maja ise oli küll väga luks.


Ühel õhtul viidi meid night marketisse e. ööturule. Meie alguses kuulsime Nine Monkeys e siis üheksa ahvi. Omas peas mõtlesin, et no selge kui üheksa ahvi siis üheksa ahvi, et eks see mingi söögikoht ole. Pärast aga selgus, et hoopis turg. See kus käisime on Taipei üks kuulsamaid, tänu sellele meeletu rahvas ja tunglemine, tegime tiiru peale, proovisime kohalikke hõrgutisi ja lõpetasime päeva.
Veel käisime rahvusmuuseumis. Hiiglaslik maja, meeletute väljapanekutega. Esimesed tunnid möödusid kiirelt ja põhjalikult, mida aef edasi seda kaugemalt me neid nõusid ja kujukesi vaatasime. Lihtsalt esemeid oli liiga palju, et uut infot ei suutsun enam peale lasta. Kuulsamad asjad olid kivist kapsas ja liha. Nägid välja nagu päris, aga tegelt lihtsalt värvilised kivid, mis olid aga väga tõetruud. Nendest olid tehtud ka igasugu suveniire (võtmehoidjad, tel ripatsid, magnetid, lihtsalt kujukesi jne.)


Viimasel päeval Taipeis olles käisime 45 min kaugusel mägedes. Kuna ilm seal läks väga käest ära, siis suurt vaadete nautimist ei toimunud. Käisime söömas ja tutvusime kaubandusega. Ostsime endale võtmehoidja ja külmkapi magneteid, sest nad lihtsalt olid nii armsad.
Taipeis liiklesime põhiliselt metrooga, korralik ja puhas, söömine-joomine on metroos keelatud. Kohalikud liiklevad rolleritega, see vist kõige kiirem edasi liikumise viis, neid on seal meeletult.

2 comments:

  1. Kas olete Mairega koos Taivanis? :o Kui aega leiab võib kirjutada joonistada :)

    Jakob ja pere :D

    ReplyDelete
  2. Ei ole enam koos. Viimaste andete järgi läks ta Tasmaaniasse tööle. Muud ma kahjuks ei tea.

    ReplyDelete